Quantcast
Channel: دل‌نوازها
Viewing all 113 articles
Browse latest View live

آلبوم موسیقِ راک، گاراژ، بیت و روان‌گردان دهه‌های ۴۰ و ۵۰ ایران، کار مشترک

$
0
0
آلبوم موسیقِ راک، گاراژ، بیت و روان‌گردان دهه‌های ۴۰ و ۵۰ ایران، کار مشترک

آلبوم «Persian Underground» دست‌چینی از گونه‌های موسیقیِ کم‌تر شناخته شده‌ی ایرانی است که نخستین بار به‌دست «Persianna» در ۱۴ تراک به‌مدت ۴۹ دقیقه و ۱۳ ثانیه به‌سال ۲۰۱۰در اسپانیامنتشر شد.

سفر شگفت‌مان در موسیقیِ نادیده انگاشته شده‌ی دهه‌های  ۴۰ و ۵۰ ایران را با «زنگوله» می‌آغازیم. زنی خواننده و «دارمر»!، پدیده‌ای که امروز نیز در ایران بسیار غیرمعمول است. «زنگوله» با گروه نامیِ «گلدن رینگ (Golden Ring)» که پشتیبان‌اش بودند چند «صفحه‌ی ۴۵دور» ضبط کرد. صدای ساز «زنگوله» را می‌توانید در ترانه‌ی «عمو زنجیرباف» و آوازش را در ترانه‌ی «چشمه» و «نقشه‌ی آرزو» از همین آلبوم بشنوید. این‌ها نمونه‌هایی کم‌یاب از گونه‌ی «راک اند رول» ایران در دهه‌ی ۵۰ ایران است.

«سعید»، خواننده‌ای ایرانی بود که در روستایی نزدیکِ تهران بزرگ شد، «سعید» هرگز یک «آلبومِ موسیقی» ضبط نکرد، از وی تنها چند «صفحه‌ی ۴۵دور» باقی است که ترانه‌ی «خیابانِ عشق» یکی از آن‌هااست.

درباره‌ی «Big Boy's» آگاهی‌ای در دست‌رس نیست. گروهی پنهان که چند ترانه بسیار شبیه به آثار گروه «گلدن رینگ» را ضبط کرده‌اند. از «Big Boy's» در این آلبوم دو ترانه به نام‌های «به‌تو می‌اندیشیدم» و «متصدی بار (Bartender)» می‌شنوید.

«تک‌خال‌ها» نیز هستند که با تنظیم و اجرای ترانه‌ی محلیِ «مستُم مستُم» در گونه‌ی «موسیقیِ بیت (Beat Music)» و ترانه‌ی «رادیو و باران» نمونه‌ای شایسته برای موسیقیِ گونه‌ گاراژهستند. این ترانه‌ها هم‌راه با ترانه‌ی «بازی با آتش» ایشان از یک «صفحه‌ی ۴۵دور» بسیار کم‌یاب با عکس روی جلدِ چهر نفر با پیراهن‌های گُل‌دار و آستین‌های تا زده در دست است.

«کامبیز» اگر نه یگانه، از انگشت‌شمارانی بود که کوشید موسیقیِ مدرن را با موسیقی ایران درآمیزد. «فلوت مدرنی (Proggy Flute)» که در ترانه‌های «دانش عشق» و «راهِ عشق» به‌گوش می‌رسد به هیچ‌چیز دیگری در موسیقی ایرانمانند نیست. هر دوی این ترانه‌ها از «صفحه‌ی ۴۵دور» به نایابیِ جهنم! به‌دست آمده و شاه‌کارِ گونه‌ی موسیقیِ «روان‌گردان (Psychedelic Music)» ایرانی‌اند. «کامبیز» در آلمانصفحه‌‌ای منتشر کرده است که در «فستیوال موسیقیِ سانرمو» ایتالیابه‌سال ۱۹۷۴ضبط شده است با این تفاوت که‌در گونه‌ی موسیقیِ «روان‌گردان» نیست.

«اعجوبه‌ها» از اندک گروه‌های موسیقیِ ایرانی بودند که انگلیسی می‌خواندند و عکس روی صفحه‌شان نشان از خوش‌پوشیِ بی‌اندازه‌شان دارد!

از گروه «ببرها» هیچ نمی‌دانیم. آن‌ها گونه‌ای از «موسیقیِ بیت هیپنوتیزم» می‌نواختند و هر دو ترانه‌شان در این آلبوم از تنها «صفحه‌ی ۴۵دور» که از ایشان مانده به دست آمده است.

فهرست:
۱. عمو زنجیرباف، زنگوله
۲. خیابانِ عشق، سعید
۳. به‌تو می‌اندیشیدم، Big Boy's
۴. چشمه، زنگوله
۵. مستُم مستُم، تک‌خال‌ها
۶. دانش عشق، کامبیز
۷. راهِ عشق، کامبیز
۸. رادیو و باران، تک‌خال‌ها
۹. شرلی (Shirley)، اعجوبه‌ها
۱۰. بازی با آتش، تک‌خال‌ها
۱۱. لیلا را با خود ببر، ببرها
۱۲. متصدی بار، Big Boy's
۱۳. نقشه‌ی آرزو، زنگوله
۱۴. قورِی‌شیم بابا، ببرها

جلد آلبوم

مدیافایر دیگر دل‌نواز نیست...

$
0
0

«مدیافایر» از چند روز پیش دست‌رسیِ ما به حساب‌کابریِ «دل‌نوازها» را قطع نموده و آن‌را به حالت تعلیق درآورده است. از این‌رو تمامیِ فایل‌های آپلود شده از دست‌رس خارج شده‌اند.

به‌روزرسانی:
به‌نظر می‌رسد این عمل در راستای اجرای «قانون توقف سرقت آنلاین (SOPA)» برای حمایت از حقوق مادی و معنوی آثار دارای «حق تکثیر یا کُپی‌رایت» است.

دل‌نوازها و کپی‌رایت

$
0
0
دل‌نوازها و کپی‌رایت

دوستان همراه از چند و چون «بسته شدن حساب کاربریِ دل‌نوازها» و شکستن لینک‌های دانلود در راستای اجرای قانون «SOPA» آگاه هستند. پس از رایزنی بر آن شده‌ایم تا آلبوم‌ها را به شیوه‌ای برگرفته از «نسخه‌ی نمایشی (Demo)» ارایه دهیم تا ما نیز به دایره‌ی پای‌بندانِ «کُپی‌رایت» پیوسته باشیم.

این روزها فرمت‌های گوناگون از «RealMedia» و «AMR» گرفته تا «Ogg» و «Mp3» را با نرخ‌های داده‌ی گوناگون آزمودیم، انتخاب نخست «RealMedia 28K Modem» بود که دست‌آخر به‌دلیل عدم پشتیبانی‌اش از «ID3و APE Tag» و عدم فراگیریِ آن، بر فرمت «Mp3» با نرخ داده‌ی «32KBps» هم‌رای شدیم. از آن‌جا که نزدیکِ به تمامیِ آلبوم‌ها «Rip» نسخه‌ی اوریجینال است، اطمینان می‌دهیم هرچند «32KBps» «نزدیک به کیفیت سی‌دی نیست»، اما از بیشتر دموهای ارایه شده در وب فارسی بهتر، «و سنگ محکی برای تصمیم‌گیریِ خریدِ نسخه‌ی قانونی است».

منتظر «بازخوردهای شما» پس از دانلود نخستین آلبوم ارایه شده با فرمت تازه هستیم.

آلبوم پنجره‌ای به‌سوی آفتاب، حمید متبسم

$
0
0
«پنجره‌ای به‌سوی آفتاب» نام آلبوم موسیقیِ بی‌کلامی به آهنگ‌سازیِ « حمید متبسم » بر ملودی‌هایی از «شفیگاه آخوندوفا» و « عزیر حاجی‌بیگف (Uzeyir Hajibeyov) » است که تنظیم « سازهای کوبه‌ای »اش را « پژمان حدادی » بر عهده داشته است. «پنجره‌ای به‌سوی آفتاب» در ۷ تراک به‌مدت ۴۰ دقیقه و ۴۴ ثانیه به‌دست «نقطه‌ی تعریف» در سال ۱۳۸۹ منتشر شده است. در نوشته‌ها آمده است که از دیرباز و در دوران شکوفاییِ تمدن پارسی ، خنیاگرانِ چیره‌دست و توانای فرهنگ‌ها و تمدن کهن مانند

آلبوم نغمه‌های جان‌سوز، علی‌اصغر بهاری

$
0
0
« نغمه‌های جان‌سوز » بدیهه‌نوازیِ کمانچه‌ی « علی‌اصغر بهاری » با هم‌راهیِ ضربِ « جهانگیر ملک » در ۱۳ تراک، به‌مدت ۵۷ دقیقه و ۶ ثانیه است که نخستین‌بار در سال ۱۳۸۲ پس از پالایش به‌دست « چهارباغ بانگ » منتشر شد. فهرست: ۱. شوشتری درآمد و ضربی ۲. همایون، بی‌داد، منصوری، فرود به شوشتری ۳. افشاری درآمد و ضربیِ افشاری ۴. حاجیانی افشاری، ضربی و جامه‌دران ۵. عراق و چهارمضراب، حزین، رهاب و فرود ۶. شوشتری و درآمد ۷.

آلبوم موسیقیِ خلیج فارس، سعید شنبه‌زاده

$
0
0
آلبوم « Musiques du Golfe Persique »، به‌فارسی « موسیقیِ خلیج فارس » آلبوم نوازندگیِ « نی‌انبان » و آواز « سعید شنبه‌زاده » با هم‌راهیِ گروه نوازندگان‌اش «Shanbehzadeh Ensemble» است که به‌سال ۲۰۰۹ به‌دست « Buda Musique » به‌مدت ۴۹ دقیقه در ۶ تراک منتشر شده است. « سعید شنبه‌زاده » از بومی‌های بوشهر است، شهری که از یک روستای ماهی‌گیری به بندری بزرگ تبدیل شده است. « نی‌انبان » یکی از سازهایی است که « سعید شنبه‌زاده » چیره‌دستانه می‌نوازد.

آلبوم گل‌بانگ شجریان، بت چین و دولت عشق

$
0
0
آلبوم «گل‌بانگ شجریان» دربردارنده‌ی ۲ سی‌دی از آوازهای « محمدرضا شجریان » به نام‌های « بت چین » و « دولت عشق » است که آهنگ‌سازی‌شان را به‌ترتیب « فریدون شهبازیان » و « حسین یوسف‌زمانی » انجام داده‌اند. « بت چین » و « دولت عشق » که جدا از هم نیز به‌فروش می‌رسند، هم‌زمان در بسته‌ای بزرگ‌تر ارایه می‌شود و نام «گل‌بانگ شجریان» را با خود دارند نخستین‌بار به‌دست « ماهور » به‌سال ۱۳۸۴ منتشر شده‌اند. آلبوم « بت چین » به آهنگ‌سازیِ « فریدون شهبازیان » در « آواز

آلبوم هِی‌جار، بهمن علاالدین

$
0
0
« هِی‌جار » آلبوم « موسیقیِ لری (لُریِ بختیاری)» با آواز « بهمن علاالدین » به آهنگ‌سازی و تنظیم « عطا جنگوک » به‌نوازندگیِ «گروه شهرآشوب» است که در شبِ یلدای سال ۱۳۷۰ اجرا و ضبط و یک‌سال دیرتر منتشر شد. آلبوم « هِی‌جار » که بر پایه‌ی سروده‌ها و ملودی‌های « بهمن علاالدین » است در ۱۱ تراک به‌مدت ۵۸ دقیقه منتشر شده است. چه خووه شو مَهی پا تَشِ تنگی تا خروس‌خون گپ زنی وا هَم‌دِرَنگی (خوب است شبِ مهتاب، کنار آتش تا بانگِ‌خروس با هم‌دلی گفت‌وگو کردن) فهرست: ۱.

آلبوم رنگین کمون، ثمین باغچه‌بان

$
0
0
« رنگین کمون » آلبومی ارکسترال بر سروده‌های « ثمین باغچه‌بان » به نوازندگیِ «اعضای ارکستر سمفونیک رادیو وین» و رهبریِ « توماس کریستیان داوید » است که با هم‌آوازیِ «هم‌سرایان میترا»، آوازِ « مدزوسپرانو » از « اِولین باغچه‌بان »، و آوازِ « سپرانو » از « بهجت قصری » به‌سال ۱۳۵۷ در « وین » اجرا شد. آلبوم « رنگین کمون » هم‌راه با کتاب‌اش به‌دست نشر « ماهور » در ۱۰ تراک به‌مدت ۳۷ دقیقه و ۲۱ ثانیه منتشر شده است.

آلبوم دیوانه، بهرام پورمند (بهرام‌جی)

$
0
0
«دیوانه» آلبوم موسیقیِ گونه‌ی « ترنس » به آهنگ‌سازی و آواز « بهرام‌ پورمند » و هم‌آوازیِ «مشتی» است که بر پایه‌ی ملودی‌های « موسیقیِ کُردی » و سروده‌های « مولوی » آهنگ‌سازی و اجرا شده است. « بهرام‌ پورمند » به‌سال ۱۳۳۱ (۱۹۵۲) در کرمانشاه زاده و در روزگار کودکی با ملودی‌های کهنِ « موسیقیِ کُردی »، که امروز از آن‌ها برای آهنگ‌سازی بهره می‌برد آشنا گشت. در ۱۳ سالگی نوازنده‌گی « سنتور » را آموخت و به اجراهایی کوچک در گوشه کنار دست زد.

مدیافایر دیگر دل‌نواز نیست...

$
0
0
« مدیافایر » از چند روز پیش دست‌رسیِ ما به حساب‌کابریِ «دل‌نوازها» را قطع نموده و آن‌را به حالت تعلیق درآورده است. از این‌رو تمامیِ فایل‌های آپلود شده از دست‌رس خارج شده‌اند. به‌روزرسانی: به‌نظر می‌رسد این عمل در راستای اجرای « قانون توقف سرقت آنلاین ( SOPA )» برای حمایت از حقوق مادی و معنوی آثار دارای « حق تکثیر یا کُپی‌رایت » است.

دل‌نوازها و کپی‌رایت

$
0
0
دوستان همراه از چند و چون « بسته شدن حساب کاربریِ دل‌نوازها » و شکستن لینک‌های دانلود در راستای اجرای قانون « SOPA » آگاه هستند. پس از رایزنی بر آن شده‌ایم تا آلبوم‌ها را به شیوه‌ای برگرفته از « نسخه‌ی نمایشی (Demo) » ارایه دهیم تا ما نیز به دایره‌ی پای‌بندانِ « کُپی‌رایت » پیوسته باشیم. این روزها فرمت‌های گوناگون از « RealMedia » و « AMR » گرفته تا « Ogg » و « Mp3 » را با نرخ‌های داده‌ی گوناگون آزمودیم، انتخاب نخست « RealMedia 28K Modem » بود که دست‌آخر

آلبوم رنگ فرح، نورالدین رضوی سروستانی

$
0
0
« رنگ فرح » با آواز « نورالدین رضوی سروستانی » به نوازندگیِ گروه « مرکز حفظ و اشاعه‌ موسیقی ایرانی » اجرای سال ۱۳۵۲ ( ۱۹۷۳ )، طرحی است برای رقص باله اثر « موریس بژار » که به‌سال ۱۳۸۲ به‌دست نشر « ماهور » در ۱۰ تراک به‌مدت ۴۰ دقیقه و ۱۷ ثانیه منتشر شد. « رنگ فرح » در « آواز اصفهان »، « همایون »، « سه‌گاه » و «مخالف سه‌گاه» بر غزل‌های « حافظ »، « سعدی » و « عطار نیشابوری » است و نام آلبوم نیز برگرفته از قطعه‌ی گروه‌نوازی‌ای به همین نام است.
Viewing all 113 articles
Browse latest View live